Garantie Produse

Toate produsele vandute si livrate de www.ornament.ro, sunt noi si beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si a politicilor comerciale.

Produsele achizitionate la distanta:

Produsele achizitionate online de pe site-ul www.ornament.ro se pot returna in termen de 30 zile lucratoare de la primirea lor fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Conform legislatiei in viguare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice. Perioada de retragere expira dupa 30 zile calendaristice începand de la ziua la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, în posesia fizica a produselor. SC Ornament SRL proprietarul site-ului www.ornament.ro va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a solicitarii. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport, acesta revine in totalitate in sarcina clientului.

Nu pot fi returnare produsele care :

- depasesc termenul de 30 zile calendaristice de la data primirii;

- prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de montaj etc.;

- au facut obiectul unei comenzi speciale;

- au fost distinct personalizate la cererea Cumparatorului;

- au fost executate dupa specificatiile Cumparatorului.

Pentru a renunta la produsul(ele) achizionat(e) si sa primiti banii inapoi va rugam sa ne contactati prin urmatoarele variante:

- completarea Formularului de Returnare Produs

- sau puteti face o declaratie de intentie scriasa pe adresa de email ornament @ ornament . ro.

Conform legislatiei in viguare, in cazul denuntarii unilaterale a contractului la distanta, costul returnarii produsului(lor) revine in sarcina clientului. Ne rezervam dreptul la refuzarea coletelor trimise cu plata la destinatar sau care nu au fost anuntate in prealabil. Dupa primirea si verificarii integritatii produsului(lor) returnat, banii vor fi returnati in termen de 14 zile lucratoare.


Produsele cu lipsa de conformitate:

Produsele ale caror caracteristici nu corespund cu specificatiile afisate pe site se pot returna dupa inaintarea notificarii scrise catre www.ornament.ro. In aceasta situatie clientul poate alege inlocuirea produsului cu unul conform sau returnarea contravalorii produsului.
Lipsa de conformitate nu se refera la viciile de fabricatie.

Produsele primite defecte:

In eventualitatea in care produsele achizitionate sunt nefunctionale sau prezinta vicii de fabricatie vor fi inlocuite cu un produs functional cu conditia notificarii in scris a www.ornament.ro in termen de 24 de ore de la primirea produsului. In situatia in care produsul nu mai este disponibil fie se va inlocui cu un produs similar, la alegerea clientului, fie se va returna contravaloarea acestuia. 
Daca notificarea se va face ulterior termenului sus mentionat de 24 de ore, produsele fac obiectul conditiilor generale de garantie.

Reclamatii

Reclamatiile privind calitatea produselor sau serviciilor noastre se pot face catre:
www.ornament.ro, folosind formularul online sau numerele de telefon afisate pe pagina de contact.

Conditii de garantie

Garantia se solutioneaza la sediul SC Ornament SRL prezentat in pagina de contact de catre www.ornament.ro, prin repararea sau inlocuirea produsului defect. Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei revine in responsabilitatea clientului.
La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente si copiile de pe factura fiscala si certificatul de garantie. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.
Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, sau sub actiunea substantelor chimice etc.), setari si instalari incorecte, surse defecte, prize fara impamantare, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor, etc. . Instalarea sau punerea in functiune a produselor de catre persoane neautorizate duc la pierderea garantiei.

In cazul solicitarii nejustificate de acordare a garantiei ne rezervam dreptul de a cere beneficiarului contravaloarea manoperei de investigare a produsului reclamat ca fiind defect (20 EUR fara TVA / ora, la cursul B.N.R. din ziua investigarii).