Returul Produselor


Serviciul Retur in 30 de zile nu afecteaza in niciun fel drepturile legale de retragere in 14 zile pentru comert la distanta.

Produsele achizitionate online sau telefonic de pe site-ul www.ornament.ro se pot returna in termen de 30 zile calendaristice de la primirea lor fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Conform legislatiei in viguare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice. Perioada de retragere expira dupa 30 zile calendaristice incepand de la ziua la care intrati dumneavoastra sau o parte terta indicata de dumneavoastra, alta decat transportatorul, în posesia fizica a produselor. SC Ornament SRL proprietarul site-ului www.ornament.ro va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a solicitarii. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport, acesta revine in totalitate in sarcina clientului.

Detalii despre dreptul la retragere:

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunte la un Serviciu, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renuntare la un Serviciu expira in termen de 14 zile de la:

– ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun – in cazul in care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separate.

 – ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun sau a ultimei piese – in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese.

Conditii generale pentru returul produselor vandute si expediate de Ornament.ro:

- Nu se accepta returul produselor dupa depasirea termenul de 30 zile calendaristice de la data intrarii in posesie a acestora;

- Produsele achizitionate de persoane juridice (firme, PFA, fundatii, societati nonprofit) nu sunt acceptate la retur.

- Produsul trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat si insotit de accesoriile/cadourile cu care a fost livrat;

- Nu se accepta produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate, cele care prezinta urme de uzura sau folosire excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri, urme de montaj , socuri mecanice / electrice, produsele carora le lipsesc accesorii.

- Nu se accepta returul daca produsele au facut obiectul unei comenzi speciale, au fost distinct personalizate la cererea Cumparatorului sau au fost executate dupa specificatiile Cumparatorului.

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile calendaristice de la receptia produsului care a facut obiectul vanzarii.

Produsele expediate prin intermediul curieratului trebuie sa fie returnate OBLIGATORIU cu optiunea de "Deschidere colet la livrare" pentru a permite furnizorului sa verifice continutul si aspectul fizic al produsului returnat.

In cazul in care produsele returnate nu beneficiaza de aceasta optiune, ne rezervam dreptul de a refuza receptia acestora.

Expedierea produsului ambalat necorespunzator, care duce la deteriorarea acestuia pe durata transportului, atrage in totalitate raspunderea expeditorului.

Furnizorul verifica aspectul fizic si functional al produselor returnate in termen de 14 zile de la data achizitiei si va informa Clientul cu privire la starea acestora.

Ne rezervam dreptul la refuzarea coletelor trimise cu plata la destinatar sau care nu au fost anuntate in prealabil.


Pentru a returna produsul(ele) achizionat(e) si a primi banii inapoi va rugam sa ne contactati prin urmatoarele variante:

- completarea Formularului de Returnare Produs de aici.

- sau puteti face o declaratie de intentie scriasa pe adresa de email ornament @ ornament . ro.


Returnarea banilor se efectueaza numai daca produsul a fost achitat de catre client si returnat la Furnizor in termenii precizati de lege (OUG34/2014 cu toate completarile ulterioare).

Pentru persoanele fizice, returnarea banilor se poate face prin transfer bancar in cont sau la cerere plata cash la sediul firmei SC Ornament SRL.


 In toate cazurile de mai sus, cu exceptia celui referitor la defectele in perioada de garantie, produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, de preferat in ambalajul original si insotite de toate accesoriile si documentele originale. Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare de nevandabilitate duce la refuzarea returului.


Returnarea produselor la sediul fabricii SC Ornament SRL se va face doar in intervalul: Luni-Vineri intre orele 09:00-14:00.