Montare Fantani Arteziene


Cum se monteaza corect o Fantana Arteziana de Gradina cu Bazin


 
Fantanile aretziene si bazinele (havuzurile) se livreaza sub forma de elemente care vor trebui lipite pentru a functiona corect. Fiecare fantana arteziana are in componenta sa butuci de sustinere, farfurii si chiar statui. Bazinele au in componenta segmenti, butuc pentru pompa submersibila si de asemenea unele vin dotate si cu statui. In descrierea de ma jos aveti prezentat pe scurt ce inseamna montajul unei fantani dar la achizitie veti primi schitele de montaj complete impreuna cu un DVD Video cu fiecare pas explicat in detaliu cat si cum sa efectuati corect compozitia materialului pe baza de ciment ce se va flosi la lipit. Atunci cand veti racorda fantana aretziana la reteaua de curent electric va recomandam ca aceasta operatiune sa fie efectuata de catre un electrician.

Montare fantana arteziana


Fantana artezana si bazinul vor trebui asezate pe o placa de sustinere pentru a putea fi asamblate. Aceasta placa are si rol de fund al bazinului. Pentru fantanile arteziene care nu au bazin se pot monta si fara placa de sustinere daca se monteaza pe un loc solid. Daca acestea se vor monta direct pe pamantul din gradina este recomandat sa se faca un mic postament pentru a nu se inclina fantana arteziana atunci cand pamantul va fi imbibat cu apa de la ploaie.

Elementele fantanii arteziene, in special farfuriile, vor trebui montate cu grija pentru ca la final cand va curge apa aceasta sa curga uniform pe toata circumferinta farfurii. Piesele se lipesc intre ele cu ciment pentru a avea o rezistenta sporita sau cu silicon in locurile unde nu exista riscul de a da peste ea.

La fiecare tronson al fantanii arteziene, care contine o farfurie, trebuie avut grija ca echilibrarea acestuia sa fie cat mai corect facuta.


Bazinul va fi si el echiilibrat si prins cu o sapa de placa de sustinere pentru a nu pierde apa.


 
Pentru lipirea pieselor de bazin, intre elemente se va folosi ciment amestecat cu componentele si dupa reteta prezentata amanuntin pe dvd-ul care il veti primi la achizitionarea fantanii.


 
Se vor chitui inbinarile piseslor coloanei centrale ale fantanii arteziene si segmentii bazinului. Daca acest pas va fi facut corect, fantana arteziana va arata ca si cum a fost facuta dintr-o singura bucata si nu din segmente.


 
La final se va face proba cu apa si daca toti pasii de montaj au fost facut corect va veti bucura de fantana dumneavoastra un timp foarte indelungat.

Pe timpul iernii este foarte important sa nu lasati apa in fantana arteziana (nici in farfurii, dar nici in bazin). Daca este posibil va recomandam sa acoperiti fanatana cu o folie sau o prelata.

 
Pentru a nu intampina greutati la montarea fantanilor arteziene si pentru a face un montaj de calitate la achizitionarea acestora veti primi GRATUIT acest DVD Video cu instructiunile de montaj.