Termene si Conditii

Termene si Conditii de Utilizare


Introducere 

Folosirea, incluzand vizitarea si cumpararea produselor de pe site-ul www.ornament.ro , implica acceptarea termenilor si conditiilor ce vor fi detaliate in paragrafele urmatoare. 

Continut site si Copyright 

Echipa www.ornament.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acest site. Rareori, acestea pot contine inadvertente punctuale: unele specificatii sau pretul pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. 

Fotografiile au caracter informativ si pot contine accesori neincluse in pachetele standard. 

Nu ne asumam raspunderea pentru orice situatie care poate aparea din cauza unor erori de software sau defectiuni tehnice aparute la server. 

Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. 

Textele si pozele prezentate in acest site ( www.ornament.ro ) nu pot fi reproduse decat cu acordul scris al autorului. Singurul detinator al dreptului de publicare pe orice suport a informatiilor continute in www.ornament.ro apartine S.C. ORNAMENT S.R.L. conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Preluarea oricarui text sau poza din acest site fara acordul autorului intra sub incidenta art. 1398 din legea citata: "constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 4 ani sau cu amenda de la 2.500 ron la 40.000 ron punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor, indiferent de suport, astfel incat publicul sa le poata accesa in orice loc sau in orice moment ales in mod individual."

Frauda 

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului www.ornament.ro , sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul www.ornament.ro, va fi considerata tentativa de fraudare a sistemelor www.ornament.ro si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat acest fapt. 

Litigii 

Orice litigiu aparut intre Clienti si Societate va fi rezolvata prin cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata din Piatra Neamt, Romania. 


Plata produselor, in functie de modalitatea de livrare aleasa :

1. Plata in numerar - pentru ridicarea produselor direct din showroom

Plata cu numerar se face in lei, integral, la ridicarea produselor de la sediul Fabricii din loc. Pangarati , jud. Neamt. Valoarea produselor este cea din momentul confirmarii telefonice a comenzii. In cazul livrarii produselor de la sediul firmai nu se percepe comision.

Atentie : persoanele juridice pot achita numerar maxim 5000 de lei, iar persoanele fizice pot achita numerar maxim 10000 de lei. La comenzile peste aceste valori plata se va face prin Transfer Bancar. 

2. Plata Ramburs - pentru livrarea produselor cu masinile noastre

La produsele livrate la domiciliu cu mijloacele noastre de transport plata produselor si a transportului se va efectua numerar la livrare.

3. Plata prin Transfer Bancar -  pentru livrarea prin curier

La produsele expediate prin Curier contravaloarea produselor si contravaloarea transportului se va face in avans in baza uniei facturi proforme trimise de Ornament SRL pe adresa de e-mail asociata contului de pe care se plaseaza comanda.

Livrarea produselor se face dupa confirmarea platii proformei emise in contul specificat in document.


Retururi 

Produsele achizitionate la distanta:

Produsele achizitionate online de pe site-ul www.ornament.ro se pot returna in termen de 30 zile lucratoare de la primirea lor fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Conform legislatiei in viguare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice. Perioada de retragere expira dupa 30 zile calendaristice începand de la ziua la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, în posesia fizica a produselor. SC Ornament SRL proprietarul site-ului www.ornament.ro va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 14 de zile de la data denuntarii in scris a solicitarii. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport, acesta revine in totalitate in sarcina clientului.

Nu pot fi returnare produsele care :

- depasesc termenul de 30 zile calendaristice de la data primirii;

- prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de montaj etc.;

- au facut obiectul unei comenzi speciale;

- au fost distinct personalizate la cererea Cumparatorului;

- au fost executate dupa specificatiile Cumparatorului.

Pentru a renunta la produsul(ele) achizionat(e) si sa primiti banii inapoi va rugam sa ne contactati prin urmatoarele variante:

- completarea Formularului de returnare produs

- sau puteti face o declaratie de intentie scriasa pe adresa de email ornament @ ornament . ro.

Conform legislatiei in viguare, in cazul denuntarii unilaterale a contractului la distanta, costul returnarii produsului(lor) revine in sarcina clientului. Ne rezervam dreptul la refuzarea coletelor trimise cu plata la destinatar sau care nu au fost anuntate in prealabil. Dupa primirea si verificarii integritatii produsului(lor) returnat, banii vor fi returnati in termen de 14 zile lucratoare.

 Produsele cu lipsa de conformitate: 

Produsele ale caror caracteristici nu corespund cu specificatiile afisate pe site se pot returna dupa inaintarea notificarii scrise catre www.ornament.ro. In aceasta situatie clientul poate alege inlocuirea produsului cu unul conform sau returnarea contravalorii produsului. 

Lipsa de conformitate nu se refera la viciile de fabricatie. 

Produsele primite defecte: 

In eventualitatea in care produsele achizitionate sunt nefunctionale sau prezinta vicii de fabricatie vor fi inlocuite cu un produs functional cu conditia notificarii in scris a www.ornament.ro in termen de 24 de ore de la primirea produsului. In situatia in care produsul nu mai este disponibil fie se va inlocui cu un produs similar, la alegerea clientului, fie se va returna contravaloarea acestuia. 

Daca notificarea se va face ulterior termenului sus mentionat de 24 de ore, produsele fac obiectul conditiilor generale de garantie. 

Conditii de garantie 

Garantia se solutioneaza la sediul www.ornament.ro prezentat in pagina de contact de catre www.ornament.ro, prin repararea sau inlocuirea produsului defect. Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei revine in responsabilitatea clientului. 

La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente si copiile de pe factura fiscala si certificatul de garantie. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia. 

Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, sau sub actiunea substantelor chimice etc.), setari si instalari incorecte, surse defecte, prize fara impamantare, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor, etc. . Instalarea sau punerea in functiune a produselor de catre persoane neautorizate duc la pierderea garantiei. 

In cazul solicitarii nejustificate de acordare a garantiei ne rezervam dreptul de a cere beneficiarului contravaloarea manoperei de investigare a produsului reclamat ca fiind defect (20 EUR fara TVA / ora, la cursul B.N.R. din ziua investigarii).

Reclamatii 

Reclamatiile privind calitatea produselor sau serviciilor noastre se pot face catre: 

www.ornament.ro, folosind formularul online sau numerele de telefon afisate pe pagina de contact. 

Dispozitii finale 

www.ornament.ro isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari asupra site-ului www.ornament.ro, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens. 

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.