Termene si Conditii

Termene si Conditii de Utilizare


Introducere 

Folosirea, incluzand vizitarea si cumpararea produselor de pe site-ul www.ornament.ro , implica acceptarea termenilor si conditiilor ce vor fi detaliate in paragrafele urmatoare. 

Continut site si Copyright 

Echipa www.ornament.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acest site. Rareori, acestea pot contine inadvertente punctuale: unele specificatii sau pretul pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. 

Fotografiile au caracter informativ si pot contine accesori neincluse in pachetele standard. 

Nu ne asumam raspunderea pentru orice situatie care poate aparea din cauza unor erori de software sau defectiuni tehnice aparute la server. 

Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. 

Textele si pozele prezentate in acest site ( www.ornament.ro ) nu pot fi reproduse decat cu acordul scris al autorului. Singurul detinator al dreptului de publicare pe orice suport a informatiilor continute in www.ornament.ro apartine S.C. ORNAMENT S.R.L. conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Preluarea oricarui text sau poza din acest site fara acordul autorului intra sub incidenta art. 1398 din legea citata: "constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 4 ani sau cu amenda de la 2.500 ron la 40.000 ron punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor, indiferent de suport, astfel incat publicul sa le poata accesa in orice loc sau in orice moment ales in mod individual."

Frauda 

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului www.ornament.ro , sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul www.ornament.ro, va fi considerata tentativa de fraudare a sistemelor www.ornament.ro si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat acest fapt. 

Litigii 

Orice litigiu aparut intre Clienti si Societate va fi rezolvata prin cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata din Piatra Neamt, Romania. 


Plata produselor, in functie de modalitatea de livrare aleasa :

1. Plata in numerar - pentru ridicarea produselor direct din showroom

Plata cu numerar se face in lei, integral, la ridicarea produselor de la sediul Fabricii din loc. Pangarati , jud. Neamt. Valoarea produselor este cea din momentul confirmarii telefonice a comenzii. In cazul livrarii produselor de la sediul firmai nu se percepe comision.

Atentie : persoanele juridice pot achita numerar maxim 5000 de lei, iar persoanele fizice pot achita numerar maxim 10000 de lei. La comenzile peste aceste valori plata se va face prin Transfer Bancar. 

2. Plata Ramburs - pentru livrarea produselor cu masinile noastre

La produsele livrate la domiciliu cu mijloacele noastre de transport plata produselor si a transportului se va efectua numerar la livrare.

3. Plata prin Transfer Bancar -  pentru livrarea prin curier

La produsele expediate prin Curier contravaloarea produselor si contravaloarea transportului se va face in avans in baza uniei facturi proforme trimise de Ornament SRL pe adresa de e-mail asociata contului de pe care se plaseaza comanda.

Livrarea produselor se face dupa confirmarea platii proformei emise in contul specificat in document.


Retururi 

Serviciul Retur in 30 de zile nu afecteaza in niciun fel drepturile legale de retragere in 14 zile pentru comert la distanta.

Produsele achizitionate online de pe site-ul www.ornament.ro se pot returna in termen de 30 zile calendaristice de la primirea lor fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Conform legislatiei in viguare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice. Perioada de retragere expira dupa 30 zile calendaristice incepand de la ziua la care intrati dumneavoastra sau o parte terta indicata de dumneavoastra, alta decat transportatorul, în posesia fizica a produselor. SC Ornament SRL proprietarul site-ului www.ornament.ro va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a solicitarii. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport, acesta revine in totalitate in sarcina clientului.

Detalii despre dreptul la retragere:

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunte la un Serviciu, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renuntare la un Serviciu expira in termen de 14 zile de la:

– ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun – in cazul in care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separate.

 – ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun sau a ultimei piese – in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese.

Conditii generale pentru returul produselor vandute si expediate de Ornament.ro:

- Nu se accepta returul produselor dupa depasirea termenul de 30 zile calendaristice de la data intrarii in posesie a acestora;

- Produsul trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat si insotit de accesoriile/cadourile cu care a fost livrat;

- Nu se accepta produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate, cele care prezinta urme de uzura sau folosire excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri, urme de montaj , socuri mecanice / electrice, produsele carora le lipsesc accesorii.

- Nu se accepta returul daca produsele au facut obiectul unei comenzi speciale, au fost distinct personalizate la cererea Cumparatorului sau au fost executate dupa specificatiile Cumparatorului.

Pentru a renunta la produsul(ele) achizionat(e) si sa primiti banii inapoi va rugam sa ne contactati prin urmatoarele variante:

- completarea Formularului de Returnare Produs de aici.

- sau puteti face o declaratie de intentie scriasa pe adresa de email ornament @ ornament . ro.

Conform legislatiei in viguare, in cazul denuntarii unilaterale a contractului la distanta, costul returnarii produsului(lor) revine in sarcina clientului. Ne rezervam dreptul la refuzarea coletelor trimise cu plata la destinatar sau care nu au fost anuntate in prealabil. Dupa primirea si verificarii integritatii produsului(lor) returnat, banii vor fi returnati in termen de 14 zile lucratoare.


 Produsele cu lipsa de conformitate:


Produsele ale caror caracteristici nu corespund cu specificatiile afisate pe site se pot returna, in termen de 14 zile de la intrarea in posesie a bunurilor, doar dupa inaintarea notificarii scrise catre ornament @ ornament . ro. Dupa constatarea, de catre noi, a lipsei de conformiatate a produsului clientul poate alege inlocuirea produsului cu unul conform sau returnarea contravalorii produsului.
Lipsa de neconformitate se solutioneaza doar la fabrica SC Ornament SRL situata la adresa 
DN15, Comuna Pangarati , jud. Neamt, RomaniaCheltuielile de returnare vor fi suportate, in prima faza de client, iar in cazul constatarii neconformitatii produsului, suma echivalenta transportului va fi restituita integrala clientului. Solutionarea Lipsei de conformitate a produsului se va face in cel mult 14 zile calendaristice de la receptia produsului care a facut obiectul vanzarii.

Produsele expediate prin intermediul curieratului trebuie sa fie returnate OBLIGATORIU cu optiunea de "Deschidere colet la livrare" pentru a permite furnizorului sa verifice continutul si aspectul fizic al produsului returnat. 

In cazul in care produsele returnate nu beneficiaza de aceasta optiune, ne rezervam dreptul de a refuza receptia acestora.

Expedierea produsului ambalat necorespunzator, care duce la deteriorarea acestuia pe durata transportului, atrage in totalitate raspunderea expeditorului.

Ne rezervam dreptul la refuzarea coletelor trimise cu plata la destinatar sau care nu au fost anuntate in prealabil.

Lipsa de conformitate nu se refera la viciile de fabricatie. 

Produsele primite defecte: 

In eventualitatea in care produsele achizitionate sunt nefunctionale sau prezinta vicii de fabricatie vor fi inlocuite cu un produs functional cu conditia notificarii in scris a www.ornament.ro in termen de 24 de ore de la primirea produsului. In situatia in care produsul nu mai este disponibil fie se va inlocui cu un produs similar, la alegerea clientului, fie se va returna contravaloarea acestuia. 

Daca notificarea se va face ulterior termenului sus mentionat de 24 de ore, produsele fac obiectul conditiilor generale de garantie. 

Conditii de garantie 

Garantia se solutioneaza la sediul www.ornament.ro prezentat in pagina de contact de catre www.ornament.ro, prin repararea sau inlocuirea produsului defect. Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei revine in responsabilitatea clientului. 

La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente si copiile de pe factura fiscala si certificatul de garantie. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia. 

Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, sau sub actiunea substantelor chimice etc.), setari si instalari incorecte, surse defecte, prize fara impamantare, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor, etc. . Instalarea sau punerea in functiune a produselor de catre persoane neautorizate duc la pierderea garantiei. 

In cazul solicitarii nejustificate de acordare a garantiei ne rezervam dreptul de a cere beneficiarului contravaloarea manoperei de investigare a produsului reclamat ca fiind defect (20 EUR fara TVA / ora, la cursul B.N.R. din ziua investigarii).

Reclamatii 

Reclamatiile privind calitatea produselor sau serviciilor noastre se pot face catre: 

www.ornament.ro, folosind formularul online sau numerele de telefon afisate pe pagina de contact. 

Politica de Confidentialitate cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal


Ornament SRL cunoaste importanta datelor dumneavoastra si se angajeaza sa protejeze intimitatea si securitatea acestora. De aceea, va vom expune o prezentare generala a pasilor pe care ii urmam pentru a face acest lucru. Scopul colectarii datelor este utilizarea lor in vederea facturarii si livrarii produselor comandate. Poti consulta pe larg politica noastra legata de prelucrarea datelor cu caracter personal aici.

Va rugam sa cititi cu atentie aceasta sectiune!

Ornament SRl înțelege că vizitatorii, clienții, utilizatorii sau alte persoane care folosesc www.ornament.ro sau alte site-uri ce sunt în proprietatea și/sau sunt operate de către noi pun accent pe confidențialitatea lor. Politica de confidențialitate este compusă din informații importante cu privire la utilizarea și dezvăluirea datelor utilizatorului colectate prin intermediul site-urilor apartinand Ornament SRL. Vă furnizăm această Politică de Confidențialitate pentru a vă asista în decizia de a utiliza sau a continua utilizarea site-ului www.ornament.ro.

 Politica de confidentialitate promovata de Ornament SRL are aplicabilitate asupra tuturor dispozitivelor utilizate in scopul accesarii website-ului, dispozitive de tip smartphone, tableta, televizor, etc.

 
Ce fel de informații colectează Ornament SRL

 La înregistrare și la fiecare vizită a site-ului www.ornament.ro sau la accesarea contului dumneavoastră, vom colecta diferite tipuri de informații specifice:

 -       Informații cu caracter personal (cum ar fi numele, adresa de e-mail, numar de telefon, etc.) pe care dumneavoastră le furnizați către Ornament SRL la înregistrarea pe site-ul www.ornament.ro sau prin participarea la diferite activități sau campanii pe site-urile Ornament SRL precum încărcarea de imagini și articole, încărcarea de materiale video, postarea de mesaje pe forumurile noastre.

 -       Informatii tehnice cu privire la dispozitivul vizitatorului: Este posibil să obținem informații în mod automat dar care nu pot fi în niciun caz asociate vreunei persoane. Aceste informații se referă la tipul de browser pe care îl utilizezi, la platforma computerului tau și la numele domeniului prin care ai acces la site-ul nostru.

 -       Cookie-uri: Când vizitați site-ul www.ornament.ro, vă putem trimite unul sau mai multe cookie, un scurt fișier text ce conține un șir de caractere alfanumerice, ce identifică printr-o modalitate unică browser-ul utilizat.

 -       Date fără caracter personal: Informațiile fără caracter personal pe care ni le comunici si care se refera la preferintele tale, interesele principale și pasiunile tale, sunt utilizate pentru a va propune produse și servicii adaptate gusturilor tale. 

Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti companiei Ornament SRL acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii.  Sunteti, de asemenea, de acord ca Ornament SRL sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului.  Ornament SRL nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

De asemenea, vă rugăm să luați în considerare faptul că orice imagine, material video sau orice alt conținut postat de către utilizatori pe site-urile Ornament SRL devin material publicat; prin urmare acestea nu sunt considerate ''informații personale identificabile'' și astfel nu devin subiect al acestei Politici de confidențialitate.

Prin inscrierea in baza de date a ste-ului www.ornament.ro vizitatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai Ornament SRL: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru,  alte companii cu care Ornament SRL poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si/sau a Serviciilor, etc.

Modificări și actualizări la Politica de confidențialitate

Politica de confidențialitate poate fi revizuită periodic. Vă rugăm să vizitați periodic această pagină pentru a fi la curent cu modificările.

Continuarea utilizării site-ului www.ornament.ro constituie acordul dumneavoastră față de Politica de confidențialitate și alte potențiale revizuiri.

Acest site utilizeaza cookie-uri

Acest site foloseste cookie-uri. Prin acceptarea acestor termeni si conditii va exprimati acordul pentru folosirea cookie-urilor conform Regulamentului (UE) 2016/679. Poti consulta Politica de utilizare Cookie-uri aici.

Dispozitii finale 

www.ornament.ro isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari asupra site-ului www.ornament.ro, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens. 

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.