Restaurari Ornamente

Reconstituim si Refacem Ornamente Arhitecturale Vechi din Ipsos sau Ciment
Arata respectul cuvenit cladirii cu o valoare arhitecturala sau istorica. Ar trebuii ca renovarile sa cuprinda o reconditionare responsabila a tuturor elementelor decorative printre care si ornamentele de pe fatada sau cele din interior, iar aici atentia merita indreptata catre lucrarile de reconstituire a elementelor ornamentale deteriorate.

Procesul de restaurare a ornamentelor incepe cu identificare elementelor problema. In functie de materialul din care este facut ornamentul de restaurat se aplica metode diferite. In principiu obiectele sunt curatate, partile lipsa reconstruite folosind materialul adecvat, dupa care se va crea matrita si se vor multiplica daca va fi vorba de mai multe ornamete din acelasi model.

Echipa noastra de mesteri poate reconstitui orice fel de ornament decorativ din ipsos sau beton de pe fatadele sau din interioarele cladirilor vechi sau de patrimoniu care sunt avariate din diverse motive.

Refacerea Consolelor de pe Fatada unei Cladiri de Patrimoniu din Centrul Vechi al Sibiului.

Pasul 1 - Identificarea Ornamentelor Arhitecturale deteriorate

Se identifica elementele decorative care trebuie reconstituite si se demonteaza o piesa care sa fie identica cu cea care trebuie reconstituita. Daca piesa care trebuie reconstituita nu mai exista aceasta se poate confectiona dupa poze

Pasul 2 - Reconditionarea Ornamentelor Arhitecturale deteriorate

Se va decapa mecanic si chimic piesa de straturile vechi de tencuiala si var, se va repara si se va confectiona matrita cu care se vor multiplica piesele.

Pasul 3 - Refacerea Ornamentelor Arhitecturale

Se vor produce elemente noi din ipsos sau ciment si se vor monta pe fatada cladirii. Ulterior pot fi vopsite sau varuite dupa culorile initiale ale cladirii sau se poate aplica foita de aur peste ele.

Aveti un proiect care implica si refacerea ornamentelor arhitecturale vechi sau incomplete? Noi suntem solutia la problema dumneavoastra!

Nu ezitati sa ne contactati la 0745.474.919 sau ornament @ ornament.ro. Echipa noastra de restauratori profesionisti va vor sprijini in luarea celor mai corecte decizii.