Coloanele ornamentale, cele mai potrivite elemente pentru design interior si exterior

Coloanele ornamentale, cele mai potrivite elemente pentru design interior si exterior />

Elementele de decor interior si exterior pot face diferenta intre o casa moderna, eleganta si o casa lipsita de gust si fara nici un pic de viziune artistica. Decorarea in sine este un proces foarte greu prin prisma faptului ca trebuie se imbine toate elementele in asa fel incat si in ansamblu, si in detaliu, totul sa aiba o logica. Pentru exterior si interior, cele mai potrivite piese de folosit pentru a incepe decorarea sunt coloanele ornamentale. Impunatoare si solide, coloanele ornamentale sunt ideale pentru decorarea unor zone pe care invitatii dvs. le vor vedea imediat ce intra in curte sau in casa.

Forma lor si stilul ales va permit sa-i impresionati chiar si pe cei mai pretentiosi prieteni sau rudele care au ceva cunostinte de design interior si exterior sau despre arta. Corintice, Dorice sau Ionice, coloanele ornamentale pot aduce cate putin din cultura si civilizatia antica chiar in gradina sau casa ta, imbinand elementele moderne de design cu cele specifice zonei de unde provin cele trei stiluri arhitecturale. Robuste, cu forme puternice si decoratiuni sobre, coloanele ornamentale sunt expresia elegantei si rafinamentului celui care le are in posesie, dand intregului ansamblu arhitectural un aer proaspat, incarcat de simboluri.

Avand si rol structural, coloanele ornamentale sunt cea mai buna metoda de a transforma camerele si aspectul exterior al casei intr-unul interesant si atragator, impunand nuante clasice in casele moderne. Sunt elegante si versatile, vin intr-o varietate de stiluri, marimi, materiale, permitand crearea de spatii personalizate, mai spatioase si mai luminoase. Ele suporta greutatea structurilor de deasupra si transmit presiunea spre podea, asigurand suportul pentru restul elementelor arhitecturale de interior. Cele decorative adauga accente uimitoare designului interior modern si dau un plus de rafinament interioarelor caselor aducand elemente vizuale extraordinare in spatiile de locuit. Coloanele rotunde si patrate au trei parti componente, cele mai importante fiind capitelurile. Capitelurile au o varietate impresionanta de stiluri, dintre ele cele mai apreciate fiind Doric, Ionic si Corintic. Capitelurile Dorice sau Toscane sunt ideale pentru design interior mai simplist, capitelurile corintice se incadreaza foarte bine in designul interior de lux si impresionant, impunator. Coloanele ornamentale dorice au capitelurile simple, fara ornamente, cu motive complexe, inspirate din natura. Pentru un plus de eleganta, coloanele ornamentale dorice sunt usor bombate la mijloc pentru a fi mai elegante. Coloanele ornamentale corintice sunt mai masive, au elemente decorative accentuate si arta sculptatului in piatra isi face simtita prezenta cel mai bine in cazul lor. Spre deosebire de ele, cele ionice, cu un capitel reprezentand corne de berbec sau melc, sunt mai zvelte, usoare si subtiri, lasand impresia de gratie si armonie a intregului design interior.

Coloanele decorative moderne sunt foarte atragatoare si ofera stiluri fabuloase, foarte bune pentru design interior simplu si decorare in stil minimalist sau pentru camere relaxante. In general, coloanele ornamentale creaza un centru de interes foarte puternic pentru designul interior, echilibreaza perfect toate elementele din jur, iar stilul egiptean, roman sau grescesc pot sa va transporte in cele mai indepartate colturi ale lumii fara sa fiti nevoiti sa va miscati din fotoliul dvs. Avantajele coloanelor ornamentale sunt: se pot pune pe ele materiale decorative sau plante cataratoare; pot fi amplasate in interior si exterior; rezista la conditii climatice mai dure, rezista la inghet sau dezghet; pot fi vopsite in orice culori pentru a nu face nota discordanta cu restul cromaticii din casa. Personalizarea camerelor si intrarilor in casa este foarte usor de facut cu astfel de coloane, mai ales ca montarea lor e simpla si la indemana oricui. Ramane ca dvs. sa decideti care va place mai mult si ce fel de design interior doriti. Coloanele ornamentale vor fi intotdeauna cea mai buna solutie pentru imbinarea perfecta dintre clasic si modern intr-un design interior de invidiat, impunator si elegant.