Cum sa alegem corect statuetele de gradina. />

Statuetele de gradina au infrumusetat spatiile verzi de milenii. In Egiptul Antic, templele si gradinile lor erau decorate cu statui ale zeilor. In Grecia, statutile erau amplasate in plantatii sacre. Romanii au copiat multe dintre aceste obiceiuri ale predecesorilor lor pentru a decora gradinile, iar in vremurile noastre arta abstracta si-a facut loc in gradinile moderne.
O gradina poate avea propriul ecosistem, atragand fel de fel de pasarele, insecte, mici creaturi care vin si se joaca prin preajma. In timp ce gradina dvs. e plina de viata si are o varietate uimitoare de specii, puteti adauga si cateva personaje in aceasta lume foarte interesanta cu ajutorul statuetelor de gradina. Statuetele de gradina sunt o alegere foarte populara pentru oamenii interesati sa-si desarvarseasca in cel mai original mod universul din spatele portilor. Posibilitatile de alegere sunt infinite, singura limitare fiind legata de propriile gusturi.

Cand vine vorba de alegerea statuetelor de gradina, stilul statuetelor este factorul principal pe care ar trebui sa-l luam in considerare. Statuetele de gradina adauga structura si constract designului de ansamblu. Ele pot fi amplasate fie in partea centrala, fie pe margine, fiind mai mereu in centrul atentiei gratie aspectului lor deosebit. Pentru un stil formal in gradina puteti adauga lei, figuri in marime naturala, reproductii ale statuilor antice, figuri mitice, figuri religioase. Daca preferati o gradina cu tematica asiatica, atunci statuetele de gradina pot intruchipa un dragon, o pagoda. Relaxarea cea mai buna este pe o plaja insorita dintr-o tara cat mai indepartata si calduroasa, asa ca o puteti aduce chiar in gradina dvs. cu aceste statuete de gradina. Stilul traditional, de la tara, poate sa isi gaseasca locul perfect in gradina cu statuete reprezentand animale, caini, statui ale copiilor, cu tematica rustica. In fine, stilul contemporan al unei gradini poate fi desavarsit cu ajutorul statuilor figuri geometrice si statuilor abstracte. Stilul clasic francez inconfundabil poate ajunge si el direct in casa sau in gradina dvs. cu ajutorul Statueta Fata cu doua ulcioare, o intruchipare a perfectiunii si elegantei specifice sculpturilor frantuzesti. Pentru cei care sunt mai practici si vor ca tot ce-i incojoara sa aiba si o utilitate in economia mediului din jurul casei sau din casa Statueta Copil Cornu Abundentei care indeplineste rolul de ghiveci pentru florile curgatoare este o alegere superba, simbol al puterii creatoare si al frumusetii pure. In plus, florile pot fi plantate in corn, ceea ce schimba total designul si intrebuintarea acestei statuete. Nu e neaparat nevoie ca intreaga gradina sa aiba o singura tema, pot exista colturi care redau aspecte diferite ale culturilor din toata lumea, depinde doar de gusturile proprietarului.

Mai sunt insa si alti factori importanti de care trebuie sa tinem cont in alegerea statuete de gradina. Cu noul matrerial MarmoTEK, din care sunt confectionate produsele noastre, nu trebuie sa mai tineti cont de mediul si climatul din zona dvs. Pana acum pentru zonele unde clima este mai rece, se recomanda statuile din metal sau din piatra, mult mai rezistente, usor de intretinut, elegante si durabile, iar pentru zonele cu o clima mai calda se recomanda cele din teracota , ambele materiale rezistand foarte bine la temperaturi mari. Acest nou material rezista cu succes atat la ciclul inghet-dezget dar si in climate cu temperaturi ridicate. In al doilea rand, trebuie sa alegeti o statueta de gradina care se potriveste cu casa si gradina. Daca aveti o casa veche, traditionala, ar fi de preferat statuetele cu lei sau vulturi, simboluri ale puterii si aspiratiei, contemplarii. Daca locuinta dvs. are un aer mai deosebit, atunci trebuie sa luati in considerare statuetele cu un copil sau pe cele cu zane. In al treilea rand, marimea si greutatea nu trebuie neglijate. O statueta de gradina prea mare si prea grea va fi foarte greu de mutat daca vreti sa reamenajati gradina si sa redecorati spatiul din fata casei, asa ca sunt de preferat cele cu greutate si marime echilibrate. Pe de alta parte, o statueta prea mica va fi practic imperceptibila si nu isi va gasi rostul in economia spatiului dvs. preferat. In al patrulea rand, prea multe statuete si ornamente de gradina nu vor face decat sa ascunda toate celelalte elemente decorative din gradina, asa ca ar trebui sa va limitati la doua, maxim trei statuete de gradina. Nu in ultimul rand, statuetele de gradina trebuie sa aiba un chip sau o forma cat mai placuta, pentru a va ajuta si a ajuta invitatii sa se relaxeze. De exemplu, daca veti amplasa in gradina o statueta cu un chip foarte urat va deveni inconfortabila prezenta si va veti simti mereu ciudat in preajma ei-de relaxare nici nu se pune problema. Statuetele care au si rol de ghiveci sunt o combinatie extrem de reusita care vin in sprijinul realizarii unor spatii cat mai placute, inclusiv realizarea unor spatii cu tematica.

Statueta-de-gradina

Cand alegem statuetele de gradina trebuie sa fim foarte atenti si la florile, ornamentele, arbustii care stau pe langa ele. De exemplu, o statueta clasica a unei zeite grecesti s-ar potrivi foarte bine cu un gard viu din merisor, cismir, in spatele sau, iar o statueta cu un copil se poate asorta perfect cu margaretele.