Ghivecele pot transforma gradina in cea mai reusita opera de arta

Ghivecele pot transforma gradina in cea mai reusita opera de arta />

Ghivecele de gradina sunt printre putinele decoratiuni de gradina pe care oricine si le poate permite. Cu un design placut, incapatoare si usor de intretinut si amplasat oriunde in gradina, ghivecele pentru flori si plante au devenit foarte populare si au fost folosite de oamenii angajati sa decoreze gradinile de zeci de ani. De la frumusetea si perfectiunea gradinilor japoneze, pana la rafinamentul si eleganta gradinilor frantuzesti sau italiene, ghivecele de flori au contribuit la diversificarea designului si obtinerea unor elemente de decor cu totul inedite.

Ghiveci de Gradina cu trandafiri  Ghiveci Crin

Pe langa aspectul estetic evident, ghivecele de gradina inlocuiesc cu succes plantele puse in pamant, permitand adaugarea unor statui sau unor alei, fara a strica nimic din perfectiunea gradinii. Pe de alta parte, faptul ca sunt usoare si se transporta dintr-un loc in altul fara prea mare efort va poate ajuta imens atunci cand vreti sa va puneti in practica alte idei de decorare a gradinii. Cum desingul general al gradinii depinde de pozitia pe care o are planta sau o au plantele in acel spatiu, de raportarea lor la structura intregului loc, ghivecele de gradina indeplinesc si rolul unor elemente de echilibru si definesc stilul personal care se vrea implementat. De obicei se urmareste alcatuirea unui peisaj, unui decor original, in care fiecare planta sa joace rolul sau de accentuator al unei anumite idei, tematici, iar ghivecele de gradina indeplinesc de minune acest rol integrant.

Ghiveci pe alei  Ghiveici cu trandafiri pe alei

Usor de intretinut si fara a fi prea pretentioase in functie de conditiile climatice, ghivecele de gradina sunt foarte bune atunci cand gradina este mai micuta si are nevoie de un pic de efervescenta, de simularea unei vegetatii luxuriante si crearea impresiei de spatiu supradimensionat. Personalizarea, element cheie al designului gradinilor, este posibila mult mai usor prin intermediul ghivecelor de gradina, intrucat spatiul liber poate fi transformat imediat in opera de arta doar prin alternarea formelor, nuantelor si marimilor ghivecelor de gradina. De exemplu, se pot crea forme geometrice cu aspect 3D prin utilizarea de nuante si culori complementare, ghivece de gradina patrate, rotunde, jardiniere mai mari. Daca mai plantam in ele si plante colorate diferit si cu diverse mirosuri, obtinem o mini-gradina unica in gradina noastra din fata casei, care cu siguranta ii va incanta pe toti cei care ne intra pe poarta.

Stilul clasic de decorare a gradinii nu se va demoda niciodata, astfel ca gradinile cu specific asiatic, englezesc si traditional vor fi mereu apreciate si valorizate prin folosirea celor mai inspirate ghivece de gradina in forme apropiate de linii care definesc stilul respectiv. Insa stilul aranjamentelor cu ghivece de gradina nu trebuie sa fie in discordanta cu cel al casei sau arhitecturii per ansamblu. Este bine ca fiecare element din designul exterior, al gradinii, fiecare ghiveci sa aiba o cromatica apropiata de cea a arhitecturii pentru a nu face nota discordanta si a crea un dezechilibru neplacut din punct de vedere vizual.

Ghiveic la Intrare  Giveici pe stalpi

Un aspect foarte important pentru a avea un design reusit cu ghivece de gradina este si alegerea plantelor care vor sta in ele, si de aici, alegerea marimii si formei lor. Daca vreti sa aveti in gradina plante inalte, cu radacini puternice, mari, atunci sunt foarte bune ghivecele mai mari, patrate sau jardinierele, daca e vorba de plante curgatoare, atunci ghivecele de gradina trebuie sa fie inalte, de preferat sa existe si un soclu pentru a nu distruge ramificatiile plantei. In cazul in care nu aveti o suprafata plana in gradina si sunt denivelari, jardinierele sunt cele mai bune solutii pentru ca designul sa nu aiba de suferit, accentuarea sa fie in ton cu celelalte elemente decorative, estetica sa fie perfecta, iar plantele sa se dezvolte normal. In gradinile unde elementele de design sunt obtinute cu ajutorul ghivecelor de gradina dinamica este mai pronuntata, formele se schimba mai usor, la fel si zonele care atrag atentia si culorile.

ghiveici lebada  Ghiveci cu albastrele